Falen en fouten maken

In managementboeken staat dat het belangrijk is om te experimenteren en fouten te maken. Sommige experts beweren zelfs dat je fouten maken moet stimuleren. De schrijvers van deze boeken en artikelen beweren zelfs dat je als leider fouten maken moet stimulerenomdat het zorgt voor verandering, innovatie en en betere resultaten.
Er zijn zelfs prijzen voor de grootste fout bij o.a. Google. Of wat te denken van de wereldwijde beweging “FuckUp Nights” dat bijeenkomsten organiseert rondom verhalen over gemaakte professionele fouten.
Het klinkt allemaal zo logisch, want we leren toch het meeste van onze fouten? Maar hoe doen we dit eigenlijk zelf in de praktijk? Meestal is dat toch een ander verhaal. Want onze eigen interne stem is vaak meedogenloos kritisch over het maken van fouten. En hoe ga je om met fouten die in jouw team of bedrijf worden gemaakt? Hier leren we toch zo goed van? Of ligt dat toch wat anders….?

Maar hoe komt het eigenlijk dat we over het algemeen zoveel moeite hebben met het maken van foutenen onszelf hiervoor zeer scherp kunnen veroordelen? Onze spreker, Remco van der Drift is oprichter van het Instituut voor Faalkunde en specialist in het omgaan met fouten. Hij heeft hier ook een aantal boeken over geschreven. Remco zal ons meenemen in de wereld van fouten. Waarom we het vaak zo moeilijk vinden wanneer we een fout maken en hoe we hier beter mee kunnen omgaan. Volgens Remco zijn perfectiestress en het gevoel niet goed genoeg te zijn belangrijke redenen.
Tijdens een interactieve workshop zal hij ons uitdagen om aan de slag te gaan met onze eigen fouten
en ons leren hoe wij hier beter mee kunnen omgaan in de praktijk. En niet alleen voor onszelf, maar
ook voor onze teams en organisaties.

Log in
Om alle leden te kunnen zien