Bedrijfsbezoek bij vBoxx

Deze bijeenkomst staat in het teken van het jaarlijks bedrijfsbezoek.

We maken er waarschijnlijk elke dag gebruik van zonder het ons te realiseren. We hebben het over de cloud. Inmiddels draaien veel applicaties die wij dagelijks gebruiken in de cloud waarbij onze gegevens worden opgeslagen en beheerd in datacenters ergens in de wereld. Vaak zonder dat wij dit beseffen of er toestemming voor hebben gegeven worden onze – kostbare – gegevens in het buitenland opgeslagen. Hierbij hebben overheden op basis van wetgeving met verregaande bevoegdheden toegang tot onze data. Maar willen wij dit wel? En kunnen we er wat aan doen?

Valentijn Koppenaal is met zijn bedrijf vBoxx dagelijks in deze wereld actief en heeft er zijn business op gebouwd. vBoxx verzorgt voor haar klanten veilige – Nederlandse en Duitse – hosting en cloud oplossingen. De komende bijeenkomst zijn wij te gast bij het bedrijf van Valentijn en zal hij ons meenemen in de letterlijk virtuele wereld van zijn bedrijf vBoxx.

Als onderdeel van het bedrijfsbezoek heeft Valentijn een bezoek aan een datacenter geregeld. Tijdens dit bezoek zullen wij worden ingewijd in de werking van een datacenter en aan welke voorwaarden voldaan moet worden om een professioneel datacenter te bouwen en te exploiteren. Na het bezoek aan het datacenter zal Valentijn de case die hij voor ons heeft voorbereid presenteren waarna wij
deze in groepjes zullen bespreken en uitwerken. Zoals gewoonlijk zal de bijeenkomst worden afgerond met een diner en een goed glas wijn.

Belangrijk
Gezien de beveiligingsprotocollen van het datacenter is het belangrijk dat iedereen zijn rijbewijs of paspoort meeneemt.
Daarom willen wij jullie nadrukkelijk verzoeken om jouw ID bewijs mee te nemen.

We beginnen deze bijeenkomst eerder dan gebruikelijk. Vanaf 15.00 uur is de inloop waarna wij om 15.30 uur vertrekken naar het datacenter. Valentijn heeft het vervoer naar het datacenter voor ons geregeld. Rond 16.00 uur is de start van het programma.

Log in
Om alle leden te kunnen zien